6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:01
No menu items!

Program prelungit la plata impozitelor și taxelor locale în sectorul 1

spot_img

taxe

Casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sector 1 și-au extins programul de lucru cu publicul până la sfârșitul lunii martie, potrivit unui comunicat al autorității locale emis luni.

Măsura a fost luată pentru a le oferi contribuabililor persoane fizice posibilitatea de a beneficia de bonificația de 10% prevăzută pentru plata integrală până pe 31 martie a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

Astfel, pentru centrele din str. Piața Amzei nr. 13, calea Griviței nr. 208 și str. Pajurei nr. 13 programul de lucru cu publicul este de luni până vineri în intervalul orar 8,30-18,30. Casieria din incinta Primăriei sectorului 1 va avea program normal de lucru cu publicul — luni, marți, miercuri și vineri între orele 8,30 și 16,30, iar joi în intervalul orar 8,30-18,30.

În cazul în care impozitele și taxele locale aferente acestui an nu sunt plătite anticipat, ele pot fi plătite în două tranșe egale la termenele scadente, 31 martie și 30 septembrie.

Pentru a reduce birocrația, administrația locală a pus la dispoziția contribuabililor din această zonă administrativă o gamă variată de modalități moderne de plată: cea electronică, prin internet banking, cu cardul și plata online, prin ghiseul.ro.

Mai mult, până la sfârșitul lunii martie, Primăria sectorului 1 le oferă contribuabililor o alternativă comodă și sigură de plată a obligațiilor fiscale. Astfel, cetățenii din această zonă administrativă își pot achita cu cardul taxele și impozitele datorate bugetului local în agențiile Raiffeisen Bank din Promenada Mall și Feeria — Băneasa Shopping City.

Plata taxelor se poate face cu orice tip de card, în baza buletinului de identitate al contribuabilului.

A.V.