-2.9 C
București
joi, 9 februarie 2023 - 0:29
No menu items!

Program pilot de screening pentru cancerul de col uterin, în București

spot_img

Program pilot de screening pentru cancerul de col uterin, în București

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, joi, că a alocat fonduri suplimentare pentru programul de screenig pentru cancerul de col uterin, în scopul prevenirii şi combaterii acestei afecţiuni maligne, urmând ca în 2013, la niveul Capitalei, să fie derulat un proiect pilot.

„Am convenit, împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer și cu Fundația Renașterea ca acest proiect să se deruleze în anul 2013, ca proiect pilot numai în București, pentru a putea vedea cu adevărat care sunt deficiențele programului, dacă ele există. La sfârșitul anului vom vedea dacă într-adevăr ceea ce ne-am propus s-a realizat, dacă obiectivele cuprinse în program sunt cu adevărat atinse și putem să îl derulăm serios în anul următor și în alte județe”, a subliniat Nicolăescu.

Reprezentanții Ministerului Sănătății se așteaptă ca în acest an, cel puțin jumătate din populația țintă să beneficieze de investigatii. Astfel, femeile vor avea acces la acest set de analize, care va înlesni depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În țara noastră sunt peste 3.400 ca cazuri noi, dintre care 80% duc la decesul pacientelor deoarece sunt depistate tradiv.
O.D.