1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 6:02
No menu items!

Program intensiv de pregătire pentru dispecerii de la 112

spot_img

SGG a anunțat că a fost demarat un program intensiv de pregătire pentru dispeceri, în cadrul programului de îmbunătăţire a sistemului naţional de apeluri de urgenţă 112.

De asemenea, la Bucureşti şi Târgu Mureş au fost constituite două centre de pregătire a personalului care la această dată se bazează pe aportul a 14 persoane din structurile specializate cu rol în gestionarea apelurilor de urgenţă, astfel încât să existe o rezervă de resursă în formarea continuă a dispecerilor.

“Avem 14 formatori care sunt implicaţi în acest moment în această activitate. Până la aprobarea proiectului de perfecţionare a pregătirii personalului, prin Programul Operaţional Capital Uman, care presupune formarea a 650 de dispeceri, la nivelul celor două centre a fost demarat, cu data de 30 septembrie 2019, un program intensiv de pregătire pentru dispeceri constând în cursuri pe o perioadă între şase şi nouă săptămâni. Astfel, în prima serie de curs vor fi pregătiţi 11 dispeceri la Târgu Mureş (…) şi opt dispeceri la Bucureşti”, a precizat, într-o conferină de presă, reprezentantul SGG.

E. Stan