27.6 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 20:51
No menu items!

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Paşte şi de 1 Mai

spot_img

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în următoarele trei zile, dar după 20 aprilie se va încălzi, astfel că de Paște va fi vreme frumoasă în toată țara, potrivit meteorologilor.

Duminică, 24 aprilie, în ziua de Paște, vremea va fi caldă și frumoasă în toată țara, cu temperaturi maxime de la 15 la 17 grade pe litoral și până la 24-25 de grade în sud și vest.

La București se vor înregistra 23-24 grade. Vor fi ploi după-amiaza, pe arii restrânse, mai ales în nord, centru și la munte.

În noaptea de Înviere, se vor înregistra minime între 4 și 10 grade, cu 7-8 grade pe litoral și 8-10 grade în București.

Banat

În perioada 18 – 20 aprilie vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18…19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie.

Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16…18, în medie. Minimele vor fi de 0…1 grad la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 -20 aprilie şi din nou în intervalul 22 30 aprilie, scrie ANM.

Crişana

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10…11 grade. Ulterior zilei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte spre valori medii ale maximelor de 17…18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 -27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperatura va fi de -1…0 grade în primele 3 nopţi, apoi va creşte până spre 8 grade în 26 aprilie.

În perioada 27 aprilie – 01 mai media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 22 aprilie – 01 mai.  

Transilvania

În primele zile ale intervalului vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8…9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, apoi vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor în primele 2 nopţi se va situa în jurul valorii de -4 grade, apoi va creşte până spre 4…5 grade în 26 aprilie.

Ulterior datei de 26 aprilie media minimelor va scădea până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie- 1 mai.

Maramureş

Vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va creşte, astfel că, în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat şi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Media minimelor va oscila între -3 şi -2 grade, luni şi marţi noaptea, apoi va creşte până spre 7 grade, în 26 aprilie. După această dată, vremea se va răci şi până la sfârşitul intervalului de prognoză media minimelor va fi de 4 grade.

Moldova

La începutul intervalului de două săptămâni, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 10 grade şi a minimelor de -1 grad. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere, iar în data de 25 aprilie media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie. Până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai. Dobrogea  Vremea va fi deosebit de rece în primele două zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade.

Ulterior datei de 19 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Media minimelor va creşte treptat de la 3 – 4 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de 9 grade, în perioada 27 – 29 aprilie.

Până la sfârşitul intervalului, temperatura va scădea uşor spre 8 grade, iar probabilitatea de apariţie precipitaţiilor va fi mai mare pe data de 20 aprilie, dar şi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

Muntenia

Media maximelor va fi în creştere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la 20 de grade în perioada 25 – 27 aprilie. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17 – 18 grade.

Nopţile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de cel mult două grade, după care temperatura aerului va creşte spre valori de 8 grade, în intervalul 26 – 29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6 – 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

 Oltenia

Vremea va fi deosebit de rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar media maximelor va ajunge la 19 grade, în perioada 25 – 28 aprilie. După acest interval, vremea se va răci şi media maximelor va coborî spre 16 – 17 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va creşte treptat de la 1 – 2 grade, în intervalul 18 – 21 aprilie, spre valori de 8 grade, în perioada 26 – 29 aprilie, apoi va scădea uşor spre 6 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 – 20 aprilie şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

La munte

Vremea va fi deosebit de rece în primele patru zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0 – 2 grade. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 – 27 aprilie. După acest interval, vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî uşor la 6 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Totuşi, mai târziu media minimelor va creşte treptat -8 grade, în intervalul 18 – 20 aprilie, spre valori de două grade, în intervalul 25 – 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad, până la sfârşitul perioadei analizate.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 18 – 20 aprilie, precum şi între 24 aprilie şi 1 mai.

                                                                                                                  Adina Silav