26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 2:17
No menu items!

Prognoza meteo în perioada 14-27 martie 2022. Primăvara se anunță capricioasă în următoarele două săptămâni

spot_img

Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) ne arată că vremea din această săptămână se anunță capricioasă, cu temperaturi minime care se vor situa în jurul valorii de -10 grade. În schimb, săptămâna viitoare va fi caracterizată de o încălzire treptată.

În Banat, vremea va continua să se încălzească la începutul intervalului de prognoză, astfel că se va apropia de un regim caracteristic perioadei, cu medii ale maximelor de până la 12 grade și ale minimelor de până la 2 grade, însă apoi se va răci treptat, astfel că temperaturile vor coborî spre valori diurne mediate regional de 6 grade și nocturne de -6 grade, caracterizând o vreme deosebit de rece.

În a doua săptămână, media maximelor va atinge 14 grade, iar a minimelor 2 grade.

Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în data de 16 martie, iar trecător și izolat pe aproape tot intervalul.

În Crișana, regimul termic, deși cu ușoare variații, va avea tendință de creștere la începutul intervalului, astfel că mediile maximelor vor fi între 8 și 12 grade, iar ale minimelor între -6 și 0 grade.

În Maramureș, în prima săptămână mediile valorilor termice se vor situa la maxime între 6 și 10 grade, iar la minime între -6 și -2 grade. Următorul interval va fi caracterizat de o creștere treptată și continuă a temperaturilor, astfel că, maximele mediate regional, vor atinge 12 grade, iar minimele 0 grade. 

În Moldova, valorile de temperatură se vor situa în mare parte în jurul mediilor multianuale în primele 3 zile ale intervalului, maximele mediate regional fiind între 5 și 10 grade. În intervalul 17 – 19 martie, vremea se va răci, astfel media maximelor va coborî spre 3 grade, apoi valorile de temperatură vor crește treptat și vor ajunge să se situeze din nou în jurul normelor.

În prima săptămână, mediile minimelor se vor încadra între -7 și -3 grade, apoi vor crește treptat spre 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână.

În Dobrogea, în primele zile ale intervalului, valorile de temperatură se vor situa în jurul normelor, iar media maximelor va fi între 4 și 8 grade, urmând ca între 17 și 20 martie acestea să scadă și să se situeze între 1 și 3 grade.

Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână.

Din 17 și până în 19 martie se va răci treptat, cu valori termice diurne ce vor coborî în medie spre 6 grade și nocturne spre -6 grade, și la maxime de 14 grade și minime de 1 grad.

În Transilvania, procesul de încălzire va continua atât luni cât si marți, dar ulterior se va răci, condiții în care mediile maximelor vor coborî de la 9 grade în 15 martie până spre 4 grade în 19 martie, iar ale minimelor de la -2 grade în 17 martie până la -10 grade în 20 martie.

A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme în încălzire treptată, iar până la final valorile termice mediate regional vor ajunge la 10 grade ziua și -2 grade noaptea.

În Muntenia, în prima zi media maximelor va fi de 6 grade, apoi va crește spre 11 grade, astfel situându-se în jurul normelor. Intervalul 17 – 20 martie va fi caracterizat de un proces de răcire ce va determina maxime, mediate regional, de 5 grade.

În Oltenia, în primele 3 zile ale intervalului, vremea va fi normală termic, astfel mediile temperaturilor maxime vor fi între 7 și 11 grade, apoi se va înregistra un proces de răcire până în jurul datei de 19 martie când media maximelor va fi de 4 grade. În a doua săptămână se va încălzi treptat și media temperaturilor maxime va ajunge până la 12 grade la finalul acesteia. În intervalul 14 – 17 martie, media minimelor va crește de la -5 grade spre 1 grad, apoi va scădea spre -6 grade.