3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 4:06
No menu items!

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Moș Nicolae

spot_img

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, în următoarele săptămâni, cu o ușoară creștere în doua săptămână a lunii decembrie.

Potrivit meteorologilor, un val de aer rece va ajunge în România, aducând cu el temperaturi scăzute în zonele în care, în acest moment, temperaturile sunt încă peste media obișnuită pentru această perioadă.

Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Săptămâna 15- 22 noiembrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 22- 29 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sud-est.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 29 noiembrie-06 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile estice și sud-estice

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06-13 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

                                                                                                                Adina Silav