3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 8:42
No menu items!

Profitul Chevron pe primul trimestru a scăzut cu 27%

spot_img

chevron2

Compania Chevron a raportat o pierdere masivă de profit pe primul trimestru al acestui an, din cauza scăderii prețului la petrol și a vremii nefavorabile care a redus producția. Gigantul american a ajuns la un profit de 4,52 miliarde de dolari, respectiv 2,35 dolari pe acțiune, la venituri de 50,98 miliarde de dolari.

În aceeași perioadă a anului trecut, compania a realizat un profit de 6,18 miliarde de dolari, respectiv 3,18 dolari pe acțiune, la venituri de 54,3 miliarde de dolari. Analiștii așteptau un profit de 2,54 de dolari pe acțiune în primele trei luni ale acestui an.

Compania Chevron este prezentă și în România, unde deține mai multe perimetre de explorare a gazelor de șist. După ce a obţinut, în 3 octombrie 2013, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, la Pungeşti au avut loc mai multe proteste.

Autorizaţia pentru amplasarea sondei la Siliştea-Pungeşti a fost acordată de Consiliul Judeţean Vaslui la începutul lunii octombrie 2013, lucrările de amenajare a platformei petroliere fiind începute efectiv în 2 decembrie 2013.

Chevron deţine alte trei acorduri de mediu pentru explorarea gazelor de şist în judeţul Vaslui, respectiv în localităţile Puieşti, Păltiniş – Băceşti şi Popeni – Găgeşti. Recent, compania petrolieră a obţinut şi autorizaţie de construire pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de şist la Puieşti.

Sonda de explorare de la Puieşti va fi amplasată la 1,4 kilometri de cea mai apropiată localitate şi la 300 de metri faţă de pârâul Tutova. Suprafaţa luată în concesiune de compania petrolieră este de aproximativ două hectare.

C.C.