36.6 C
București
joi, 18 iulie 2024 - 13:39
No menu items!

Profesorii își vor primi diferenţele salariale restante eşalonat, în cinci ani

spot_img

Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat, urmând ca acestea să fie plătite eşalonat, pe o perioadă de cinci ani.

Este vorba despre plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada cuprinsă între 1 iulie 2017 şi 31 august 2021.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, joi, la finalul şedinţei Executivului, că plata acestor diferenţe reprezintă o măsură reparatorie pentru a asigura salarizarea corectă şi echitabilă a personalului didactic.

El a precizat că sumele respective vor fi achitate eşalonat, pe o perioadă de cinci ani.

„Diferenţele de drepturi salariale vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic. Acestea vor fi dealtminteri şi actualizate cu indicele de inflaţie. Sumele vor fi asigurate de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, urmând a fi plătite eşalonat pe o perioadă de cinci ani, începând cu data intrării în vigoare a actului normativ”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

                                                                                                                  Adina Silav