27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 21:11
No menu items!

Profesorii, din nou în stradă în mai multe orașe din țară

spot_img

Mii de cadre didactice au ieșit din nou în stradă în marile orașe pentru a protesta față de decizia Guvernului de a nu le majora salariile așa cum prevede Legea salarizării unitare.

Astfel, peste 1.000 de membri ai Sindicatului Democrat din Învăţământ (SDI) Arad protestează, joi, în centrul municipiului Arad, ei pornind şi într-un marş spre Prefectură, ceea ce a determinat autorităţile să închidă traficul rutier pe trei artere principale.

Participanţii şi-au dat întâlnire pe platoul din faţa Casei Sindicatelor, de unde au plecat prin centrul oraşului spre Prefectură, urmând să picheteze instituţia timp de o oră.

„Greva din educaţie continuă din cauză că la aproape trei săptămâni de la declanşare încă nu există garanţii în privinţa revendicărilor federaţiilor sindicale de la nivel naţional. În Arad, încă participă la grevă 70% din salariaţii din învăţământ”, a declarat preşedintele SDI Arad, Dănuţ Ieneşescu.

Peste 1.000 de cadre didactice protestează, joi, și în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Lor li s-au alăturat sute de părinți, care susțin demersurile cadrelor didactice.

Vineri, 20.000 de angajați din educație sunt așteptați în Capitală, la cel mai mare protest organizat până acum.

Amalia Capră