9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:22

Profesorii au format cozi imense la Romexpo pentru vaccinare. Prefectul a venit să constate situația

Sute de cadre didactice au format cozi la centrele de vaccinare amenajate special pentru ei la Romexpo.

Dacă la începutul campaniei de vaccinare, cadrele didactice, în majoritate, erau reticente la ideea de a primi serul pentru imunizare, vineri situația a arătat cu totul altceva.

Dis de dimineață profesorii au venit în valuri, astfel că la ora prânzului, cozile erau considerabile.

Traian Berbeceanu a spus că programările pentru vaccinarea personalului didactic și nedidactic s-au făcut pe bază de liste, dar foarte mulți nu au respectat orele la care erau programați.

„Au venit cu câteva ore mai devreme, s-au pus la coadă, s-a format coadă, personalul de la triaj nu a putut să îi refuze. Pe de altă parte, au venit foarte mulți de la Universitatea București, care nu erau programați să fie vaccinați în această zi, dar se fac eforturi și toată lumea va fi vaccinată”, a spus prefectul Capitalei.

Foarte mulți din cei prezenți la Romexpo au spus că au ales să vină vineri pentru vaccinare pentru a avea week-endul liber.

Campania de vaccinare dedicată profesorilor a inceput de miercuri, 23 februarie, in Bucuresti si in majoritatea judetelor, unde sunt administrate doua tipuri de vaccin, urmand ca în zilele următoare sa fie administrate primele doze si în celelalte judete.

În prima zi au fost imunizate 3.800 de cadre didactice. 1.748 dintre cei vaccinati au primit vaccinul AstraZeneca, iar 2.052 cel produs de Pfizer.