11 C
București
joi, 30 martie 2023 - 15:19
No menu items!

Profesori de sport reținuți pentru trafic de etnobotanice. FOTO EXCLUSIV

spot_img

Doi profesori de sport din Oradea au fost reținuți de procurorii DIICOT Oradea pentru infracțiuni la Legea 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ciprian Iova

Procurorii au desfășurat, pe 23 octombrie, cinci percheziții la domiciliile profesorilor Ciprian Iova și Ovidiu Iova, precum și ale lui Cătălin Toma Martin, Lucian Heveși și Iosif Lingurar. Anchetatorii au ridicat produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi fără autorizaţie. Au fost găsite şi ridicate cantităţile de 230 grame pulbere şi 2.000 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv, precum şi suma de 60.000 lei şi două autoturisme marca BMW X5.

Ovidiu Iova

Potrivit anchetei, în intervalul martie-octombrie 2012, frații Ciprian Iova și Ovidiu Iova au format o rețea prin care au procurat de la diverse persoane din țară, prin firme de curierat, substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, pentru a le distribui pe raza municipiului Oradea prin intermediul lui Martin Toma, Heveşi şi Lingurar.

Lucian Hevesi

Profesorii au vândut produsele magazinul Euphoria Shop, deschis iniţial pe str. Moscovei, şi, ulterior, pe str. Emilian Chitul, folosind societăţi ,,paravan”.

Procurorii DIICOT i-au prezentat instanței pentru emiterea de mandate de arestare.