16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 8:04
No menu items!

Profesor universitar, reținut de procurori pentru corupție

spot_img

Procurorii au dispus joi reţinerea lui Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, sub acuzaţia de folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Joi au fost făcute percheziții la 22 de adrese din București şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Olt și au fost audiați la Inspectoratul General al Poliției nouă salariați ai Universității.

Angajații Universității sunt cercetați pentru fapte de corupţie şi fals. Aceștia ar fi pretins bani de la studenţi pentru acordarea unor note mai mari la licenţă. Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de doi profesori.

Procurorii susțin, argumentând cu probele strânse până la acest moment al urmăririi penale, că în perioada iunie – iulie 2012 Florin Adrian Duluceac a furnizat informaţii confidențiale mai multor persoane care au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

Totodată, cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii, învinuitul a modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori și-a notat studenții fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

Astfel, Florin Adrian Dulugeac a fost acuzat de procurori  de folosire a unor informaţii care nu erau destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, iar Laura Harcan, şefă de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra –  Facultatea de Drept, este acuzată de fals intelectual.