3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:58
No menu items!

Profesor la Facultatea de Medicină Iaşi, închisoare cu suspendare pentru beţie cu repetiţie la volan

spot_img
Foto: Ziarul de Iaşi
Medicul ieşean Constantin Fătu nu a fost condamnat nici pentru luare de mită, nici pentru malpraxis. Judecătorii ieşeni i-au dat trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de încercare de şapte ani, pentru că a fost prins cu repetiţie beat la volan – de trei ori pe zi.
Şeful catedrei de Ginecologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” a fost acuzat de procurori de conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate.  Sentinţa dată în cazul lui Constantin Fătu nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Acesta a fost prins în stare avasantă de ebrietate de trei ori în mai puţin de 24 de ore.
Serialul bahic al doctorului s-a consumat rapid în seara zilei de 28 martie 2010.  La orele serii, acesta conducea un autoturism Ford Focus în zona Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.  A tamponat uşor un alt vehicul, iar după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului şi-au dat seama că medicul este în stare de ebrietate. L-au dus la spital, unde au aflat că acesta avea o alcoolemie de aproximativ 3 la mie! Era aproape de comă alcoolică. “Între cele două probe de sânge, întrucât inculpatul era în precomă etilică, a fost perfuzat”, se arată în rechizitoriu.
După ce a plecat de la spital, Constantin Fătu a mai tras “o dublă”. A mers înspre locul în care îşi lăsase maşina şi s-a urcat din nou la volan. La scurt timp a produs un nou accident rutier, pe strada Independenţei. Poliţiştii au ajuns din nou la faţa locului, l-au transportat încă o dată pe medic la spital unde i s-au prelevat din nou probe biologice. De această dată, a reieşit o alcoolemie de 2,95 la mie în sânge. Fătu a spus atunci că a băut “mai multe halbe de bere” după ce a plecat de la spital.
Cel de-al treilea incident produs de Constantin Fătu s-a petrecut a doua zi, la orele după-amiezii, atunci când, de asemenea, medicul a fost prins, din nou la volan, în stare avansată de ebrietate.
Conform aceluiaşi rechizitoriu, medicul a invocat unele probleme personale care ar fi stat la baza escapadei bahice.
Ştefan Tănăsescu