1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:58
No menu items!

Prof. dr. Alberto Zangrillo: Nimeni nu moare în Italia de Covid-19, ci de patologii lăsate în seama sorții

spot_img

Specialist în terapie intensivă, dr. Alberto Zangrillo a afirmat încă din luna iunie că virusul SARS-CoV-2 nu mai există din punct de vedere clinic și a revenit cu clarificări într-o conferință transmisă de cristoiublog.ro. „Eu nu am spus niciodată că virusul nu mai există, ci că noi trebuie să convieţuim cu virusul! Eu nu am spus niciodată că virusul s-a modificat! Eu am spus că virusul nu mai este în stare-din fericire- să producă o boală gravă”, a explicat profesorul Zangrillo.

Specialistul italian s-a declarat consternat că România a făcut o lege specială pentru a putea pune în izolare și carantină populația.

„Eu dacă spun: de 2 luni în Lombardia s-a redus excesul de mortalitate datorită virusului SARS COVID-2, nu o spun pentru că inventez, ci o spun pentru că cunosc curbele statistice. În Lombardia, de 2 luni, din 20 aprilie, excesul de mortalitate din cauza SARS COVID-2 a revenit cel de acum 5 ani. Adică nu este exces de mortalitate datorită lui SARS COVID-2!”, a fost poziția specialistului italian.

Profesorul doctor Alberto Zangrillo este medic primar în anestezie şi terapie intensivă la Ospedale San Raffaele din Milano şi Pro Rector al Universității VITA e SALUTE San Raffaele din Milano.

„Nimeni nu moare în Italia de Covid-19 de cel puţin 2 luni! Dar lumea continuă să moară de patologii care au fost lăsate în seama sorţii, care au fost ignorate. În aceste momente la Urgenţa din zona metropolitană din Milano este plin de bolnavi cu patologii cronice dar care au fost neîngrijite din cauza urgenţei virusului şi care acum s-au agravat pentru că necesita de intervenţii uneori urgente şi acum e prea tîrziu. Mă refer la infarcturi, la pancreatite, tumori, etc. Deci continuă să se moară, dar nu de Covid. (…)

Dacă de cealaltă parte eu găsesc un virolog care spune: Zangrillo, uite că virusul nu e modificat! Eu îi răspund: Ştiu!

Zangrillo, uite că virusul încă mai există! Eu îi răspund: Ştiu! Dar dacă tu îmi spui: uite că virusul este letal! Eu îi răspund: Da, este potenţial letal, doar că în acest moment, azi 14 iulie, virusul nu este în măsură să producă boli. Dacă tu zilnic îmi spui în ziarul Repubblica online, în Corriere della Sera online că sînt alte 13 cazuri de moarte de Covid-19, atunci eu sun la regiunile respective şi întreb de unde vin aceşti bolnavi şi mi se răspunde că nu au murit de Covid ci de infarct de miocard, de cancer, de boli neuro degenerative. Dar au murit în spital COVID şi tu pui pe listă mort de Covid deşi nu a murit de Covid! Deci, trebuie vorbit clar! Dacă şi în faţa clarităţii se menţine polemica, nu este problema mea!”, a fost poziția fermă a profesorului Zangrillo.

În ultimele două luni, profesorul Zangrillo a explicat deseori că „Terapia Intensivă este ultima verigă a lanțului de salvare. Virusul se combate cu identificarea și vindecarea în timp util.”

CONFERINȚA INTEGRALĂ POATE FI URMĂRITĂ AICI.