9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 11:36

Producătorii vaccinului Pfizer au anunțat când se va sfârși pandemia de coronavirus

spot_img

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țări în curs de dezvoltare, precum India, din cauza unei resurse scăzute de vaccinuri, reprezintă faptul că pandemia va continua să se răspândească până la mijlocul anului 2022, susțin producătorii primului vaccin autorizat.

„Trebuie să asigurăm rate de vaccinare foarte ridicate la nivel mondial. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță “, a spus Uğur Șahin, directorul executiv al BioNTech. El a adăugat că pandemia se va termina numai atunci când imunitatea turmei se va realiza la nivel mondial.

Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă.

Doctorul Șahin, care a fondat compania alăturit de soția sa, Özlem Türeci, și a cărui firmă a colaborat cu compania americană Pfizer pentru a-și produce vaccinul, a explicat că firma sa își extinde alianța de producție cu cel puțin 30 de companii pentru a produce mai multe doze care pot ajuta țări precum India, unde cazurile au crescut recent.