18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 1:51
No menu items!

Producția telefonului iPhone 6 va începe în luna mai

spot_img

 Tânără omorâtă de un iPhone. Apple deschide o anchetă în China

Furnizorii grupului american Apple Inc vor începe în luna mai producția de serie a display-urilor pentru noua generație de telefoane iPhone (iPhone 6), care ar urma să fie lansat pe piață în toamnă, au declarat, marți, pentru Reuters surse din interiorul lanțului de aprovizionare.

Potrivit acestora, în prima fază vor fi produse display-urile cu diagonala de 4,7 inci, urmând ca producția modelului cu diagonala de 5,5 inci să fie amânată. Telefoanele iPhone din actuala generație (iPhone 5S și 5C) au un ecran cu o diagonală de 4 inci.

Firmele japoneze Japan Display Inc și Sharp Corp, precum și grupul sud-coreean LG Display Co, au fost selectate pentru a produce ecranele pentru noua generație de smartphone-uri iPhone, completează sursele menționate.

Apple mizează pe un iPhone cu un ecran mai mare pentru a recupera decalajul care îl separă de rivalul Samsung Electronics Co Ltd. Însă, telefoanele iPhone 6 ar urma să utilizeze așa-numita tehnologie in-cell care va permite construcția unor ecrane mai subțiri decât cele introduse odată cu lansarea iPhone 5.

Din cauza dificultăților în producția panelurilor in-cell cu dimensiuni de 5,5 inci s-a luat însă decizia ca mai întâi să înceapă producția de serie a versiunii de 4,7 inci.

C.A.