3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:29
No menu items!

Producătorul pufuleților Gusto investește 900.000 € în producerea de energie solară pentru fabrica din Băicoi

spot_img

 Producătorul pufuleților Gusto investește 900.000 € în producerea de energie solară pentru fabrica din Băicoi

Compania Phoenix Y a anunțat o investiție de 900.000 de euro în dotarea cu energie solară a fabricii de la Băicoi, județul Prahova. În parteneriat cu Tractebel Engineering, parte a grupului GDF Suez, compania a desfășurat un studiu de cercetare a impactului tehnic și economic generat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii.

Din costul total al investiției, 88% reprezintă finanțare proprie, iar 12% finanțare europeană, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obținute prin economisirea energiei, este de trei ani.

Producția anuală va fi de 1,109 MWh, reducând încă din primul an consumul de energie convențională cu 2,630 MWh (circa 38%). În plus, cantitatea de dioxid de carbon este redusă cu 449 tone pe an, potrivit unui comunicat de presă.

Compania Phoenix Y este liderul pieţei locale de pufuleţi, cu o cotă de piață de 70%, o producție zilnică de peste 1 milion de pungi și o cifră de afaceri de peste 18 milioane euro.

Compania deține în portofoliul său 15 tipuri de produse, distribuite în țară sau la export, în Suedia, Germania, Olanda, Spania, Italia, Grecia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Anglia, Ungaria, Belgia, Ungaria, Croația și Albania.

Vlad Bârleanu