3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 16:50
No menu items!

Producătorul MCA Grup raportează afaceri în scădere pentru 2013 și creșterea exporturilor

spot_img

Ciprian_Oprea_CEO_MCA_Grup

MCA Grup, cel mai mare producător local de uşi de garaj, a încheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior. Exporturile au contribuit cu aproximativ 25%, aport de două ori mai mare comparativ cu 2012, în timp ce vânzările pe piaţa internă s-au redus, potrivit unui comunicat al companiei.

”Obiectivul nostru pentru anul în curs este de creştere cu 20%, bazată în principal pe dezvoltarea pieţelor externe”, a afirmat Ciprian Oprea (foto), CEO al MCA Grup.

Compania a bugetat pentru 2014 investiţii de peste 800.000 de euro, pentru intergarea unor noi categorii de produse şi pentru dezvoltarea capacităţii de producţie.

Oprea a explicat scăderea vânzărilor prin faptul că tendința pieței a fost de scădere a prețurilor și, implicit a calității, pe care MCA Grup nu a vrut să o urmeze.

”Pentru anul în curs, compania estimează o uşoară revigorare a pieţei pe zona uşilor de garaj, ţinând cont şi de faptul că numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale s-a menţinut în 2013 la acelaşi nivel cu 2012, neînregistrând scăderi”, se afirmă în comunicatul citat.

MCA Grup mai produce rulouri exterioare pentru ferestre și are o unitate de producție la Jilava – cea mai mare fabrică de profil din Europa de Sud-Est. Principalele piețe de export sunt Belgia, Franţa, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Italia.

V.B.