13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 13:26

Producătorul de vinuri Senator WINE anunță dublarea exporturilor în 2015, la 1,2 mil. sticle

spot_img

struguri
Producătorul de vinuri Senator WINE așteaptă în 2015 o dublare a cantității de vin vândute în afara României, potrivit unui comunicat al companiei.

”Din 2009, facem eforturi consistente pentru a ieși cu vinurile noastre în afara țării, în ultimii ani reușind să facem contracte bune în China, Japonia și Rusia. Acesta este și motivul pentru care ne așteptăm ca anul acesta să trimitem la export 1.200.000 de sticle de vin, până în luna mai având deja comenzi de peste 600.000 de sticle”, a afirmat George Neacșu, director Senator WINE.

Senator WINE exploatează aproximativ 800 hectare de vie în patru zone ale țării. Din 2009, compania a investit 9 milioane de euro în replantări de viță de vie și în retehnologizarea cramei de la Odobești. Suma totală investită de la înființare până în prezent atinge 14 milioane de euro.

“Eforturile investiționale din ultimii ani trebuiau completate de o strategie de vânzare care să asigure o perspectivă consistentă a afacerii. Din acest motiv am hotărât să ne îndreptăm spre export, în special prin consolidarea parteneriatelor cu China. Pentru anul viitor, vizăm o dezvoltare mai accentuată a vânzărilor și în țări ca Polonia, Marea Britanie și SUA”, precizează Neacșu.

Acesta a explicat că România nu există încă pe harta mondială a producătorilor de vin, în ochii consumatorilor străini, chiar dacă se află pe locul 12 în lume și pe 6 în Europa, ca nivel al producției.

Senator WINE a dezvoltat în urmă cu 10 ani la Însurăței (Brăila) cea mai mare podgorie de viță de vie organică din Sud Estul Europei, pe o suprafață de 246 hectare.

Senator WINE are în portofoliu șapte game de vin, principala gamă la capitolul vânzări fiind Monșer, cu 9 soiuri 100% românești: Fetească Neagră, Băbească Neagră, Băbească Gri, Zghihară, Șarbă, Fetească Regală, Fetească Albă, Tămâioasă Românească și Busuioacă de Bohotin.

În 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei.