3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 20:14
No menu items!

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, arestat

spot_img

Decizia luată sâmbătă de magistrații Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București

ase_academia_de_studii_economice_40561000

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE Bucureşti, Iuliu Cosmin Şerbănescu – reţinut vineri seară pentru că ar fi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare – a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Decizia a fost luată sâmbătă seara de magistrații Tribunalului București şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit Parchetului General, Iuliu Cosmin Şerbănescu este urmărit penal pentru şase infracţiuni de luare de mită şi una de trafic de influenţă.

Șerbănescu, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări, a pretins şi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro, în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală, susţin anchetatorii.

Anchetatorii mai arată că Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, prodecanul “a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă“.

În acest dosar, anchetatorii au făcut, vineri, trei percheziţii în Bucureşti, la locuinţa Iuliu Cosmin Şerbănescu, la biroul acestuia din cadrul facultăţii şi la sediul ASE.

R.D.