4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:43
No menu items!

Prodecanul ASE acuzat de șpagă, trimis în judecată

spot_img

Iuliu Cosmin Şerbănescu, procedanul Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice,este acuzat că a primit, în ultimii 2 ani, sume de bani de la studenți.

 ase_academia_de_studii_economice_40561000

Conferențiar universitar doctor Iuliu Cosmin Șerbănescu este acuzat că ar fi pretins şi ar fi primit din ianuarie 2012 până în mai 2014, sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 500 de euro, de la studenţi sau masteranzi. Titularul cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări oferea în schimb lucrări de licenţă sau lucrări de disertaţie gata elaborate, în formă digitală, dar şi garanţia unor note suficient de mari încât studentul să promoveze examenul de licenţă/master.

Într-un comunicat de presă remis, vineri, de Parchetul General, se precizează că Nicoleta Paraşchiv i-a remis prodecanului suma de 400 de lei, pentru o licenţă gata elaborată şi pentru a-l influenţa pe profesorul scriptic coordonator al lucrărilor de licență oferite și membru al comisiei de examinare, să-i sigure studentei promovarea examenului de licenţă.

În mod similar, Elena Stoichiţă i-ar fi dat profesorului 200 de euro și 200 de lei, pentru a-și trafica influența, intervenind pe lângă cadrele didactice, pentru a-i asigura studentei promovarea unor examene de an ce au avut loc sau urmau să se susțină.

În total, spun procurorii, profesorul ar fi strâns din 42 de infracțiuni de luare de mită probate, 9.730 euro, 1.525 lei şi 1.300 USD. Banii au fost confiscaţi, iar apartamentul profesorului a fost pus sub sechestru.

M.C.