12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:04

Procurorul Tomiţă Neagu de la Parchetul Capitalei, “săltat” de DNA UPDATE

spot_img

Procurorul Tomiţă Neagu de la Parchetul Capitalei, săltat de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au “săltat” vineri dimineaţă pe procurorul Tomiţă Neagu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. El este anchetat într-un dosar deschis în 2013 pe numele lui Ovidiu Szasz, finul fostului primar al localităţii ilfovene Jilava, care a fost adus şi el  la sediul DNA.

Surse judiciare susţin că ancheta deschisă împotriva procurorului criminalist şi a lui Szasz are legatură cu dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti în care Ovidiu Szasz şi foştii primari ai localităţilor Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. Aceleasi surse susţin că Szasz ar fi incercat să obţină, prin intermediul lui Tomiţă Neagu, o soluţie favorabilă pentru el şi ceilalţi inculpaţi în dosar.

Procurorul Tomiţă Neagu a fost şef al Parchetului Judecătoriei Cornetu înainte de a fi transferat la Parchetul Capitalei.

UPDATE

Procurorii DNA au făcut, vineri dimineaţă, o percheziţie în locuinţa procurorului Tomiţă Neagu, de unde au ridicat mai multe bunuri. Anchetatorii nu au descins şi în locuinţa lui Ovidiu Szasz, acesta fiind adus la sediul DNA în baza unui mandat de aducere emis pe numele său.

UPDATE

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat încă de joi reținerea și arestarea preventivă a procurorului Tomiță Neagu. Avizul CSM a fost transmis DNA odată cu încuviințarea percheziției la domiciliul magistratului, se arată într-un comunicat de presă remis vineri seara de CSM.

Cristi Ciupercă