11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:09

Procurorul propus pentru șefia DIICOT, Daniel Horodniceanu a vrut un “selfie” cu Klaus Iohannis

spot_img

Conform unor surse citate de hotnews.ro, președintele Klaus iohannis a avut o discuție cu Daniel Horodniceanu, propus la șefia DIICOT, marți dimineața, la Palatul Cotroceni

horodniceanu

Potrivit jurnaliștilor, procurorul Daniel Horodniceanu ar fi cerut la sfârșitul întâlnirii să facă un selfie cu șeful statului, însă acesta l-ar fi refuzat, atrăgându-i atenția că participă la o întîlnire oficială.

Președintele Iohannis a cerut luni, 11 mai, stenograma interviului dat de Horodniceanu în fața secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. el a primit aviz favorabil, cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă. A doua zi, marți, klaus Iohannis l-a invitat la discuții, la Cotroceni, pe procurorul ieșean.

Avizul CSM este consultativ, numirea fiind făcută de președintele României. Întrebat când va lua o decizie în privința acestei nominalizări, Iohannis a spus că în cursul săptămânii viitoare va anunța dacă îl numește sau nu pe Horodniceanu la șefia DIICOT.

Daniel Horodniceanu este șeful structurii teritoriale Iași a DIICOT. El a fost propus ca procuror șef al structurii centrale de către ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, după selecția a 6 candidați.

S.M.