23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:27

Procurorul Mircea Negulescu a demisionat din magistratură

spot_img

Procurorul Mircea Negulescu şi-a depus, vineri, demisia din magistratură, după ce Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea acestuia din funcţie până la finalizarea cercetării disciplinare demarate ca urmare a unor înregistrări în care apărut acesta.

Decizia procurorului vine ca urmare a cererii Inspecţiei Judiciare de suspendare a acestuia din magistratură pe parcursul cercetării disciplinare demarate în urma unei autosesizări a inspectorilor. Pe rolul Inspecţiei sunt şi alte sesizări care îl vizează pe Negulescu,  formulate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de procurorul general al României şi de o persoană fizică.

Joi, Secţia pentru procurori a CSM a decis să admită cererea lui Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul DNA Ploieşti şi a dispus continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

“Totodată, secţia a hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare faţă de informaţiile apărute în mass media în cursul zilei de 14 februarie 2017 cu privire la posibilele abateri disciplinare prevăzute de dispoziţiile Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ori posibile încălcări ale dispoziţiilor Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor”, a transmis joi CSM într-un comunicat de presă.

Postul de televiziune România TV a difuzat, marţi seară, mai multe înregistrări audio în care procurorul Mircea Negulescu stă de vorbă cu soţia unui aflat în arest, căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

R.D.