20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 16:07

Procurorul lui Boldea, urmărit penal de DIICOT

Procurorul gălățean Mihaela Agheniței, de la serviciul teritorial al DNA, este urmărit penal de colegii săi de la serviciul teritorial al DIICOT, care au pus-o sub învinuire în urmă cu aproape două săptămâni.

Magistratul procuror este acuzat de favorizarea infractorului și denunțare calomnioasă. Potrivit anchetei, Mihaela Agheniței a trimis în judecată două persoane sub acuzația de trafic de influență. Procurorii DIICOT au stabilit că măsura a fost luată cu intenție pentru a-l favoriza pe fostul deputat Mihail Boldea, trimis anterior în judecată de DIICOT Galați. În fapt, procurorul i-a aplicat fostului parlamentar PDL prevederile articolului 19 din Legea 682/2002 de protecție a martorilor, potrivit căruia „persoana care are calitatea de martor și care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”.

La data de 26 martie, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori, a avizat percheziția domiciliară efectuată de DIICOT la locuința procurorului, iar marți, pe cea informatică. Tot ieri, CSM a aprobat mutarea procurrului Agheniței de la DNA Galați la Parchetul Tribunalului Galați.

FOTO evz.ro