17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 23:33

Procurorul general Tiberiu Nițu: Băsescu m-a sunat la cabinet, după instituirea sechestrului la Nana

spot_img

Nițu a precizat că procurorul care instrumentează acest dosar nu s-a plâns de presiuni

Tiberiu Nitu 4_SZ

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat, miercuri, la intrarea în sediul CSM, că Traian Băsescu a sunat la cabinetul său imediat după instituirea sechestrului pe terenurile de la Nana (județul Călărași).

Nițu a precizat că nu i-a răspuns fostului președinte, că nu a avut nicio discuție cu acesta și că, prin urmare, nu știe ce voia. “A sunat la cabinet. Nu am avut nicio discuție cu dumnealui. (…)Cel care a iniția apelul știe (ce vrea – n.r.)”, a explicat Tiberiu Nițu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

În același timp însă, Nițu a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor privind implicarea sa în evenimentele din decembrie 1989.

El a precizat că nu a luat o hotărâre legată de o eventuală sesizare a Inspecției Judiciare în privința declarațiilor făcute luni la adresa sa de Traian Băsescu.

Am spus și la bilanțul Ministerului Public că în anul 2015 trebuie să nu ne amăgim că atacurile la procurori vor dispărea. Iată, continuă. În calitate de șef al Ministerului Public, când activitatea Ministerului Public a fost criticată, am reacționat ferm. În ceea ce mă privește, reputația mea e solidă și consider că afirmațiile contextuale făcute de oameni politici nu mă pot afecta.

Tiberiu Nițu
procuror general

R.D.