21.6 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 23:48

Procurorul general decide cine îi va cerceta pe demnitarii din filmarea ascunsă de la Colectiv

spot_img

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că a fost sesizat de procurorii de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică cu privire la un conflict de competență pentru anchetarea unei componente a dosarului privind intervenția salvatorilor și deciziile medicale luate pentru victimele de la Colectiv.

Criminaliștii de la Parchetul General au pus în discuție competența de anchetare a demnitarilor ce apar în filmarea privind intervenția salvatorilor făcută publică după 4 ani , precum și a factorilor de decizie din Ministerul Sănătății cu privire la soarta răniților în incendiul din 30 octoombrie 2015.

„Nu este o pasare de responsabilitate, este un eveniment nou apărut de care noi nu am avut cunoștință și suntem în această situație. Voi analiza personal unde va rămâne a fi instrumentat, la Secția Parchetelor Militare sau la Secția de Urmărire Penală”, a explicat Bogdan Licu din ușa Ministerului Justiției, unde se desfășoară luni o întâlnire de lucru privind raportul MCV. 

O altă parte a anchetei a fost declinată Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, care investighează infracțiunile de abuz în serviciu, neglijență în serviciu, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă care ar fi fost comise de pompierii militari. 

”Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenței de soluționare vizează modul de intervenție al primilor salvatori sosiți la fața locului  – pompieri din cadrul ISU București – Ilfov – în ceea ce privește acordarea primului ajutor victimelor în acțiunea de protecție, precum și aspecte  privind asistența medicală acordată victimelor”, a comunicat, în urmă cu o săptămână, Parchetul General.