20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:57
No menu items!

Procurorul general cere criticilor să citească și să conteste ordonanța de clasare din dosarul 10 August

spot_img

Într-o declarație fără precedent, prin care a îndemnat la echilibru șia dat asigurări de transparență, procurorul general, Gabriela Scutea, a afirmat, miercuri, ca dosarul 10 August este deschis pentru „stabilirea adevărului, pentru elucidarea acuzațiilor”, după ce DIICOT a anunțat clasarea acuzațiilor referitoare la acțiuni împotriva ordinii constituționale și a transmis dosarul parchetelor militare pentru cercetarea cazurilor punctuale de violențe din partea jandarmilor sau  a manifestanților.

”Înțeleg emoția publică suscitată de acest dosar. Procurorii au obligația să administreze probele imparțial și complet. Toate actele din dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierarhic”, a spus Scutea, într-o declarație publică în fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Instituțional, vă comunic că ancheta se derulează în continuare pentru soluționarea sesizărilor. Ordonanta DIICOT are 235 de pagini. Personal, îmi asum transparența și comunicarea neechivocă în acest caz. Vreau să vă transmit că ințeleg emoția publică suscitată de acest dosar. Procurorii au obligația să administreze probele în mod imparțial și corect. Toate actele din acest dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierahic. Vă aduc la cunostință faptul că ordonanța este foarte amplă și că putem face critici după ce o parcurgem”, e afirmat prcourorul general, refuzând să spună dacă va infirma sau nu soluția procurorilor DIICOT.