14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 17:41

Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat

spot_img

Procurorul general al Republicii Moldova a demisionat 

Procurorul General al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, şi-a anunţat vineri demisia în urma unui scandal legat de un accident de vânătoare la care a participat și în urma căruia a fost ucis accidental un participant.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a anunţat o posibilă demisie a directorului Moldsilva, Ion Lupu, iar până în prezent au fost destituiți din funcție mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate

Scandalul a pornit de la un accident de vânătoare, care s-a desfășurat 23 decembrie, și la care a participat procurorul general, împreună cu alte persoane publice. În cadrul acestei sesiuni de vânătoare a fost ucis accidental , omul de afaceri Sorin Paciu.

Cazul nu a fost făcut public decât după ce un controversat politician, Sergiu Mocanu a vorbit despre incident în data de 6 ianuarie, afirmând că Zubco ar fi fost cel care a apăsat pe trăgaci. Procuratura însă l-a declarat drept suspect pe vicepreşedintele unei instanţe de judecată, Gheorghe Creţu, care ulterior a demisionat.

Valeriu Zubco a îndeplinit funcţia de procuror general al Republicii Moldova din octombrie 2009.

C.I.