19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:28

Procurorul general al Egiptului, asasinat într-un atentat cu bombă

spot_img

Atacul a fost revendicat de o grupare puțin cunoscută, autointitulată “Rezistența Populară din Gizeh”, care a postat o declarație pe pagina sa de Facebook

atentat_egipt

Procurorul general al Egiptului, Hisham Barakat, a murit din cauza rănilor suferite în atentatul cu bombă care l-a avut ca țintă luni dimineața, la Cairo, transmite AFP care citează anunțurile făcut de doi membri ai guvernului.

Hisham Barakat “a murit”, a declarat ministrul egiptean al justiției, la spitalul la care procurorul general fusese transportat.

Potrivit AFP, anunțul a fost confirmat de un al doilea ministru de la Cairo.

Agenția de știri oficială Mena informase anterior că procurorul general a suferit “răni ușoare” după ce o bombă a explodat în timp ce convoiul în care se afla Hisham Barakat trecea prin cartierul Heliopolis din capitala Cairo.

Atacul a fost revendicat de o grupare puțin cunoscută, autointitulată “Rezistența Populară din Gizeh”, care a postat o declarație pe pagina sa de Facebook. Gruparea a publicat și câteva fotografii despre care a susținut că au fost făcute la locul atentatului.

Pe 21 mai, filiala egipteană a Statului Islamic și-a chemat adepții să-i atace pe magistrați drept răzbunare față de executarea prin spânzurare a unor persoane găsite vinovate de atacuri în numele organizației jihadiste.

R.D.