32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 16:24
No menu items!

Procurorul Dumitru Cismaru, amic al cuscrului președintelui Băsescu, condamnat definitiv

spot_img

Procurorul Dumitru Cismaru de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – amicul cuscrului președintelui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru că s-a urcat băut la volan și a provocat un accident soldat cu rănirea a două persoane.

bebe ionescu cismaru

Completul de 5 al ÎCCJ a respins, în 23 iunie 2014, apelul formulat de Dumitru Cismaru față de sentința Completului de 3 judecători, prin care se dispusese condamnarea la 1 an de închisoare cu suspendare a procurorului, conform luju.ro.

Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul CISMARU DUMITRU impotriva sentintei penale nr. 1115 din 11 decembrie 2013, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala in dosarul nr. 3951/1/2013. Obliga apelantul inculpat la plata sumei de 475 lei cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 75 lei, reprezentand onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata, in sedinta publica, astazi 23 iunie 2014.

Minuta deciziei ÎCCJ

Dumitru Cismaru a fost trimis în judecată după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident soldat cu doi răniți. În 15 ianuarie 2013, Secția de urmarire penală și criminalistică din PÎCCJ anunța începerea urmăririi penale față de Dumitru Cismaru.

Nu a respectat culoarea semaforului electric si a produs un accident de circulatie intrand in coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar, soldat cu vatamarea corporala a doua persoane… Dupa producerea accidentului, invinuitul CISMARU DUMITRU a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool in aerul expirat.

comunicat PÎCCJ

Dumitru Cismaru avea, al CSM, cerere de eliberare din funcție prin pensionare, ca să beneficieze de pensie de serviciu, dar plenul a decis ca procurorul să fie eliberat din funcție ca urmare a unei condamnări definitive. cismaru a atacat și această hotărâre la Înalta Curte. Până la o decizie definitivă a acestei curți, CSM l-a suspendat pe procuror din funcție.

Dumitru Cismaru a fost surprins în mașina afaceristului Bebe Ionescu, socrul Elenei Băsescu și cuscrul lui Traian Băsescu. Fotografiile realizate în 15 februarie 2012, au fost prezentate la Antena 3, putându-se observa cum Cismaru a ieșit din sediul Parchetului General și a urcat în mașina BMW X5, unde la volan se afla Bebe Ionescu.

Între cei doi a avut loc o discuție, pe durata căreia autovehiculul în care se aflau a făcut trei ture în jurul Parchetului. La final, procurorul Dumitru Cismaru s-a reîntors în instituția în care lucra.

Contactat de Lumeajustitiei.ro, procurorul Dumitru Cismaru a spus, la acea dată: „Mă cunosc cu Bebe Ionescu de aproape 30 de ani, să știți că dacă l-ați cunoaște, veți vedea ce om deosebit este. Când ne-am cunoscut eram tineri.”

M.N.