6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:52

Procurorul Dumitru Cismaru a fost suspendat din funcţie

spot_img

Procurorul Dumitru Cismaru, suspendat din funcţie

Procurorul Dumitru Cismaru, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmărit penal pentru că a condus un aututorism sub influenţa alcoolului şi a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane, a fost suspendat din funcţie, miercuri, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Suspendarea din funcţie, prezentată Secţiei pentru procurori a CSM de către Parchet, a fost dispusă ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Cismaru, se precizează într-un comunicat remis de CSM.

Potrivit Consiliului, hotărârea Secţiei pentru procurori a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, şi 62 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Parchetul General anunţa pe 15 ianuarie că procurorul Dumitru Cismaru a fost pus sub urmărire penală, pentru că a condus un aututorism sub influenţa alcoolului, provocând un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

R.D.