Procurorul DNA Jean Uncheșelu, în atenția Parchetului General

Coaliția Comunității Românilor (Romanian Community Coalition) din SUA a sesizat, miercuri, Parchetul General cu privire la eventuale fapte ilegale comise de procurorul DNA Jean Uncheșelu, așa cum rezultă dintr-o notă internă din cadrul Ministerului Justiției intrată în posesia organizației neguvernamentale.

„Nota Internă” a Biroului Prevenirea Criminalității în Mediul Penitenciar, noua denumire a serviciului secret al Ministerului Justiției, dupa desființarea SIPA în 2006, conține detalii extrem de grave despre posibile fapte de coruptie pe care le-ar fi comis celebrul procuror Uncheșelu. În document se face trimitere la fapte de corupție, procurorul cerând unui functionar 10.000 de lei pentru a se renunța la o contestație la executare.

CITEȘTE AICI NOTA INTERNĂ

PLÂNGERE

Prin care vă sesizam potenţialele încălcări ale legii menţionate în cuprinsul înscrisului ataşat cu solicitarea să luaţi măsurile legale ce se impun cu privire la faptele la care acesta face referire.

După intrarea în posesia noastră a înscrisului ataşat am căutat pe internet şi informaţiile par să se confirme.

Subscrisa este organizaţie neguvernamentală şi nu organ de cercetare penală, motiv pentru care vă remitem înscrisul pentru a efectua cercetările cuvenite, cu atât mai mult cu cât, aşa cum rezultă chiar din înscris, acesta nu a fost remis către vreo unitate de parchet.

Din poziţia în care suntem ne este imposibil să verificăm autenticitatea acestui document.

În cazul în care documentul este autentic, conform art. 33 din Legea 182/2002 şi art. 13 din Legea 544/2001 acesta este de interes public, motiv pentru care îl vom publica după ce vi-l trimitem. Pentru a proteja identitatea persoanei care a semnat înscrisul, îi vom acoperi numele în formă pe care o vom publica.

Date fiind faptele grave despre care se vorbeşte în înscris, precum şi faptul că eventualul făptuitor este procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sperăm că aspectele menţionate în înscris să fie cercetate cu celeritate.

Vă solicităm să ne comunicaţi un număr de înregistrare şi ce măsuri aţi luat cu privire la aspectele semnalate prin prezenţa plângere.

Cu stimă,

Cristian Terheș
Președinte

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU