12.8 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 20:53

Procurorul DNA care a primit șpagă arbori de tuia și un Audi, 3 ani cu executare

Dumitru Cristudor, șeful DNA Slobozia, reținut pentru mită

Fostul procuror-șef al DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la trei ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și favorizarea infractorului. Instanța a mai dispus ca Dumitru Cristudor să rămână în arest preventiv, acestuia fiindu-i confiscată suma de 5.354 lei, reprezentând contravaloarea a 10 arbori tuia și a două mașini de piatră. De asemenea, judecătorii au mai decis restituirea către martorul Daniel Vasile Taifas a unui autoturism marca Audi A4, asupra căruia menține sechestrul asigurător, până la rămânerea definitivă a sentinței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Potrivit DNA, în perioada 22-23 mai și pe 1 iunie 2013, Dumitru Cristudor, în calitate de procuror-șef al Biroului Teritorial Slobozia din cadrul DNA, a cerut și a primit de la Daniel Taifas, atât în mod direct cât și prin intermediul Monicăi Andronache, materiale de construcție și amenajarea spațiului, în valoare totală de 6.144 lei, bunuri destinate unui imobil aparținând unei societăți comerciale la care asociat este fiul magistratului.

În schimbul bunurilor, procurorul șef a stricat o operațiune a DNA, în care trei persoane din anturajul omului de afaceri Daniel Taifas urmau să fie percheziționate, suspectate fiind de evaziune fiscală într-un dosar din Germania. La câteva luni distanță, procurorul l-a ținut la curent pe omul de afaceri cu cerințele autorităților judiciare din Germania, astfel că a mai primit un cadoiu, o mașină de lux Audi A4.

Fostul șef al DNA Slobozia este în arest din iunie 2013.

S.M.