4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:37
No menu items!

Procurorul de şedinţă cere încă un an de închisoare pentru George Becali. Tribunalul București a rămas în pronunțare UPDATE

spot_img

Procurorul de şedinţă cere încă un an de închisoare pentru George Becali
foto: capital.ro

  • UPDATE

Tribunalul București a rămas în pronunţare, joi, în cazul cererii de contopire a pedepselor primite de George Becali. Magistratul care va lua o decizie în acest caz urmează să stabilească dacă dispune suspendarea executării pedepsei, cum solicită avocaţii fostului deputat, sau aplicarea unui spor de un an de închisoare, cum cer procurorii DNA.

Procurorul de şedinţă a cerut joi instanţei care judecă cererea de contopire a celor trei pedepse cu închisoarea primite de George Becali aplicarea unui spor de pedeapsă de un an de închisoare, având în vedere infracţiunile pentru care a fost condamnat.

“Considerăm că un spor de pedeapsă este justificat şi se impune în acest caz. Tribunalul Bucureşti este prima instanţă care analizează întreaga activitate a lui George Becali. Trebuie avut în vedere pluralitatea de infracţiuni, respectiv şase infracţiuni pentru care Becali a fost condamnat”, a declarat procurorul.

Acesta a enumerat infracţiunile pentru care George Becali a fost condamnat, spunând că sunt infracţiuni grave şi toate sunt comise împreună cu mai multe persoane, ceea ce reprezintă circumstanţe agravante.

“Ultimul motiv şi cel mai greu îl reprezintă perioada infracţională corespunzătoare faptelor din cele trei dosare. Activitatea infracţională s-a desfăşurat din 1995 până în 2009, ceea ce înseamnă 14 ani de activitate infracţională”, a mai spus procurorul.

El a precizat că a studiat hotărârile în cauze similare din ultimele şapte luni pe care le-a dat Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti.

Potrivit procurorului, din opt hotărâri, în toate s-a aplicat un spor de pedeapsă de la trei luni la un an şi şase luni.

Lucian Mera