7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 11:09

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat la Justiție, cere pensionarea

Procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, a înaintat către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare. Aceasta urmează să fie discutată în şedinţa plenului CSM de marţi, 28 februarie.

Pe 6 februarie, Constantin Sima a fost audiat la DNA în calitate de martor, în dosarul deschis după adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Constantin Sima a fost detaşat de la Parchetul General la Ministerul Justiţiei, după ce portofoliul a fost preluat de Florin Iordache. Ulterior, după demararea anchetei privind redactarea şi adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor, procurorul general al României a cerut retragerea acestuia, cerere aprobată de CSM. În aceeaşi situaţie a fost şi Oana Schmidt Hăineală.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată.

R.D.