18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 15:44

Procurorul Angela Nicolae, din Parchetul General, reţinut de DNA în dosarul senatorului Bădălău

DNA_Sediu

Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale din Parchetul General, a fost reţinut de procurorii DNA, alături de fiul său, Daniel Nicolae.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, a cerut și primit, cu acordul, susținerea și implicarea mamei sale, Angela Nicolae, diferite sume de bani de la doi dintre învinuiții cercetați în dosarul senatorului Nicolae Bădălău, lăsându-i să creadă că, prin funcția mamei sale, va putea influența obținerea unor soluții favorabile în dosarele penale în care erau cercetați pentru evaziune fiscală.
Concret, în perioada 2012-2013, Angela Nicolae a cerut și primit, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct și prin intermediul fiului său, sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 5.000 lei.
Un mod de operare similar, a fost folosit de inculpata În același mod a procedat Angela Nicolae și cu o altă persoană, administrator și asociat în mai multe societăți cu profil agricol. Astfel, la data de 28 mai 2013, administratorul a apelat la procuror care i-a promis că va interveni pe lângă un prim procuror al unui parchet de pe lângă judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă. Cu toate acestea, cel cercetat a fost trimis în judecată.

Andrei Tudor