3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:29
No menu items!

Procurorii o dau pe mâna pe CSM pe judecătoarea lui Mazăre

spot_img

Mazare_SZ

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cazul judecătoarei Rodica Cosma, de la Curtea Supremă, care a decis ca primarul Constanței, Radu Mazăre, să fie cercetat în libertate.

Surse judiciare au declarat luni, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie au trimis recent CSM o cerere de verificare a judecătoarei Rodica Cosma, care, pe 9 aprilie, a dispus eliberarea din arest şi cercetarea în libertate, cu măsura controlului judiciar, a lui Mazăre, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale.

Potrivit surselor citate, procurorii au arătat în sesizare că nu era firesc ca judecătoarea de la Curtea Supremă să înlăture toate probele anchetatorilor din dosarul lui Radu Mazăre şi să le considere neconcludente din cauza lipsei unei singure probe.

Astfel, judecătoarea Rodica Cosma a arătat, în cuprinsul motivării deciziei de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre, că lipseşte o probă deosebit de importantă din dosar, respectiv o discuţie telefonică dintre Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”, care să facă legătura cu toate celelalte probe puse la dispoziţie de DNA.

DNA a arătat în sesizare că nu era firesc să nu se aibă în vedere toate probele adunate pe parcursul urmăririi din cauza lipsei acestei probe.

R.D.