16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:58

Procurorii nu știau de existența imaginilor filmate în exteriorul clubului Colectiv. După patru ani, ISU le predă Parchetului General

spot_img

Procurorii au avut imagini doar cu interiorul clubului Colectiv, după incendiul de acum patru ani, însă la ei nu a ajuns niciun cadru surprins de afară cu primele momente de după tragedie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la dosarul deschis la Parchetul General, după incendiul de la Clubul Colectiv, nu au ajuns imaginile surprinse în exterior, la câteva momente după tragedie. La dosar sunt doar câteva cadre cu interiorul clubului și nimic din filmarea care a fost publicată joi.

Procurorii Parchetului General au anunțat, de joi, că nu aveau la dosarul Colectiv filmulețul publicat și nici nu știau de existența înregistrării, drept pentru care a fost solicitată Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză și nici nu au avut cunoștință de existența acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr de șase persoane fizice și două persoane juridice”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Înregistrarea video a fost solicitată, joi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.