9.5 C
București
marți, 21 martie 2023 - 3:09
No menu items!

Procurorii Elena Matieșescu și Ion Alexandru, aviz pozitiv pentru funcții de conducere în DNA

spot_img

csm

Secția de procurori a CSM a dat luni aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, pentru reînvestirea în funcții de conducere la DNA a Elenei Matieșescu și a lui Ion Alexandru.

În ședința de luni a Secției pentru procurori a CSM au fost audiați procurorii Elena Matieșescu și Ion Alexandru, nominalizați de Ministrul Justiției pentru funcțiile de procuror șef al Secției judiciară penală și respectiv procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

„În urma analizării proiectelor de management prezentate, precum și a interviului susținut de candidați, în temeiul art. 40 lit. (h) din Legea nr. 317/2004 republicată cu modificările și completările ulterioare, Secția pentru procurori a CSM a decis, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv pentru reinvestirea în funcție a procurorului Elena Matieșescu și procurorului militar șef general-maior Ion Alexandru”, precizează un comunicat al CSM.

Hotărârile Secției pentru procurori a CSM vor fi motivate și vor fi transmise Ministerului Justiției în perioada imediat următoare.

La 3 octombrie, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis CSM propunerea de numire la DNA a Elenei Cristina Matieșescu ca șef la Secția judiciară penală și a generalului-maior magistrat Ion Alexandru ca șef la Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari.

Potrivit Legii 303/2004, procurorii șefi de secție din DNA sunt numiți de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

A.V.