Procurorii din CSM continuă să respingă pe bandă rulantă sesizările Inspecției Judiciare cu privire la activitatea DNA

Secția pentru procurori a CSM a respins, marți, acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de procurorul Elena Rădescu, cea care a condus echipa de inspectori desemnată să efectueze controlul la DNA. Rădescu a fost acuzată că a vorbit cu Kovesi fără să se consulte cu colegii.

„Respinge acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Rădescu Elena, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al ÎCCJ”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Inspecția Judiciară a exercitat, luna martie, acțiunea disciplinară față de Elena Rădescu, inspectorul care a condus echipa care a făcut controlul dispus de Tudorel Toader la DNA. Inspectoarea Elena Rădescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. În urma acestei verificări a izbucnit un scandal. Mai exact, echipa inspectorilor care a făcut controlul s-a divizat în două şi asta pentru că Elena Rădescu şi-a acuzat colegele că ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticorupţie. În replică, acestea au spus că au fost făcute presiuni.

Secția pentru procurori a respins pe bandă rulantă aproape toate acțiunile disciplinare formulate de Inspecția Judiciară în cazul unor procurori ai DNA – Laura Codruța Kovesi, Florentina Mirică, Marius Iacob etc.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU