19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 7:47
No menu items!

Procurorii cer o nouă interdicţie de a părăsi ţara pentru Sorin Alexandrescu UPDATE

spot_img

Sorin Alexandrescu_SZ

 

  • UPDATE

Cererea formulată, marţi, de procurorii anticorupţie, pentru o nouă interdicţie de a părăsi ţara în cazul directorului general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost respinsă de magistrații Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au cerut, marți, Curţii de Apel Bucureşti – la primul termen al dosarului de şantaj în care sunt judecaţi Sorin Alexandrescu, Dan Voiculescu și fiica acestuia Camelia Voiculescu  – să fie luată din nou măsura interzicerii de a părăsi ţara în cazul directorului general al Antena TV Group.

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut, la rândul lui, magistraților respingerea solicitării venite din partea procurorilor. Mateuţ a explicat că măsura nu a fost prelungită în cursul urmăririi penale, iar în momentul de faţă clientului său nu i-au fost aduse noi învinuiri.

„Este necesar că existe şi temeiul acestei cereri, să fie identificat, în persoana inculpatului, un comportament negativ. Inculpatul a prezentat constant un comportament pozitiv, având în vedere şi faptul că s-a prezentat la primul termen de judecată”, a spus Mateuţ, în faţa instanţei.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea procurorilor şi a stabilit, pe de altă parte, un nou termen al procesului, pe 3 decembrie, astfel încât toţi inculpaţii să aibă timp să-şi angajeze un apărător.

R.D.