20.2 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 12:44

Procurorii cer Judecătoriei Sectorului 1 arestarea șefului Antena Group, Sorin Alexandrescu

spot_img

Procurorii cer arestarea directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu
foto: jurnalul.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) le-au cerut, vineri, magistraților Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti arestarea preventivă a lui Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, urmărit penal pentru şantaj.

Directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut joi seară, pentru 24 de ore. Judecătoria Sectorului 1 urmează să decidă însă dacă pe numele acestuia va fi emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile sau dacă va fi cercetat în libertate.

Potrivit DNA, directorul general al Antena Group este urmărit penal pentru şantaj, după ce, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, ar fi constrâns “un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de învinuit, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză”.

Dosarul pe numele lui Alexandrescu a fost constituit ca urmare a denunţului făcut de administratorul firmei, a precizat DNA.

Sorin Alexandrescu a fost audiat joi la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă acuzaţiile.

La sediul central al DNA a dat declaraţii, joi, şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Acesta a precizat că a fost chemat la DNA în calitate de martor în dosarul directorului general al Antena Group.

Am fost chemat martor la DNA. Am dat răspunsuri la toate întrebările procurorilor. Am dat o declaraţie, nu ştiu acum dacă este o plângere sau declaraţie. Am declarat tot ce mi s-a întâmplat fără să mint, pentru că am jurat pe Biblie.

Dumitru Dragomir

președintele Ligii Profesioniste de Fotbal

Andrei Tudor