7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 7:26

Procurorii au descins la City Insurance. Companiei i-a fost retrasă autorizația

spot_img

Sunt percheziții în desfășurare la la sediul central al City Insurance din Bucureşti. Parchetul General ridică documente precizând că deocamdată dosarul este „in rem”. Ar fi vizate 20 de persoane din conducerea şi acţionariatul companiei, inclusiv Dan Odobescu, cumnatului lui Adrian Năstase. Este vorba de o ancheta deschisa ca urmare a unei plângeri penale pe care ASF a depus-o in luna Februarie pe numele societății de asigurări. Reamintim că City Insurance are circa 3 milioane de clienți.

Dosarul de la Parchetul General vizează deocamdată fapte in rem de delapidare, spălare de bani, fals şi abuz în serviciu. Alte dosare privind compania ar fi şi la DIICOT şi DNA.

Dosarul de la Parchetul general ar viza 20 de persoane din conducerea şi acţionariatul City Insurance, cel mai important fiind acţionarul majoritar Dan Odobescu, dar şi persoane din conducerea ASF din perioada 2016-2020, responsabili de sectorul supraveghere asigurări

Potrivit surselor citate pretinsele fapte ale funcționarilor ASF ar fi întinse pe mai mulți ani, respectiv perioada 2017-2020, iar ale celor din City Insurance ar fi din perioada 2016-2021.

                                                                                                     C.D.