27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:05
No menu items!

Procurorii au clasat dosarul avocatului Nasty Vlădoiu, după doi ani de cercetări

spot_img

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a clasat dosarul în care celebrul avocat Nasty Vlădoiu, membru al Baroului București, a fost acuzat de evaziune fiscală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au demarat cercetările în urmă cu doi ani, într-un dosar de evaziune fiscală, cu privire la activitatea derulată în perioada 2011-2014 de Societatea Civilă de Avocați „Vlădoiu și Asociații”.

Una dintre persoanele vizate în dosar era chiar președintele Uniunii Camerelor de Comerț Bilaterale din România (UCCBR), profesorul universitar Nasty Marian Vlădoiu, însă, așa cum ne-au precizat surse din rândul anchetatorilor, acesta nu a fost „săltat”, după cum a fost propagată în mod greșit informația pe mai multe site-uri de știri. Polițiștii bucureșteni, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au efectuat percheziții la domiciliul lui Nasty Vlădoiu, dar și la biroul acestuia din clădirea Camerei de Comerț și Industrie a României. De altfel, în ziua aceea, respectiv 22 ianuarie, președintele UCCBR se afla într-o întâlnire cu ambasadorul Ucrainei la București.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul avea la bază o plângere făcută de o societate de leasing, aflată în divergențe cu societatea de avocatură. Se pare că, în realitate, este vorba despre o eroare materială, pentru că, de la contabilitatea casei de avocatură, s-au transmis greșit la ANAF documentele justificative, deși în Registrul Jurnal de Încasări și Plăți au fost trecute toate încasările (facturi și chitante, după caz).

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că o persoană, în perioada 2011 – 2014, a omis, în parte, evidenţierea în actele contabile a veniturilor realizate din exercitarea activităţii de avocat şi, totodată, a declarat organelor fiscale realizarea unor venituri mult mai mici decât în realitate”, informează un comunicat al Poliției Capitalei. 

După doi ani de cercetări, procurorii au clasat cauza sub acuzațiile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală și, totodată, au ridicat sechestrul asigurător de pe conturile lui Nasty Vlădoiu, până la concurența sumei de 144.000 de lei.

Președintele UCCBR, Nasty Vlădoiu, a afirmat că soluția de clasare a cauzei era singura care corespunde adevărului și conformă cu realitatea. „Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a demonstrat prin reprezentanții implicați, profesionalism și verticalitate”, a declarat Nasty Vlădoiu pentru Sursa ZIlei.

CITEȘTE AICI ORDONANȚA DE CLASARE

Andi Topală