4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:01
No menu items!

Procurorii au audiat 50 de martori în cazul tragediei aviatice din Apuseni

spot_img

avion prabusit

Cincizeci de persoane au fost audiate în ultimele 3 săptămâni, în dosarul tragediei aviatice din munții Apuseni. Angajați ai Școlii Superioare de Aviație, controlorii de trafic de la Romatsa, dar și responsabilii din cadrul Ministerului de Interne și cel al Apărării care au fost de serviciu în ziua de 20 ianuarie, au răspuns, ca martori, întrebărilor procurorilor militari. Audierile au avut loc atât la București, cât și în Alba, Cluj, Mureș și Bihor. Comunicatul Ministerului Public nu precizează dacă printre persoanele audiate au fost și angajații STS.

A fost finalizată, de asemenea, activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

comunicat Parchetul General

Procurorii mai precizează că au fost strânse toate documentele și înscrisurile de la autoritățile implicate în operațiunile de localizare, căutare și salvare a echipajului și medicilor aflați la bordul avionului. Audierile vor continua, iar  în același timp se vor finaliza și analizele privind documentele tehnice privitoare la avion.

M.N.