6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 20:34
No menu items!

Procuror DIICOT, cercetat pentru delapidare după ce a pierdut banii de flagrant la pocher

spot_img

Margarit George_procuror

Un procuror DIICOT este cercetat de Parchetul General pentru că nu poate justifica lipsa a 100.000 de euro din fondurile instituției. Din cercetări reiese că George Mărgărit, ieșit din structura DIICOT din cauza acestui scandal, ar fi jucat banii la jocuri de noroc, respectiv pocher online. Mărgărit este anchetat acum de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General pentru delapidare, în urma unei plângeri depuse chiar de superiorii săi de la Bucureşti. Biroul de presă al Ministerului Public a precizat pentru Sursa Zilei că nu poate dezvălui detalii din dosar, întrucât acesta se află încă în faza actelor premergătoare.

O anchetă internă a fost declanşată la DIICOT Buzău, la începutul lunii octombrie, după ce procurorul George Mărgărirt nu a returnat la timp banii primiţi de la Structura Centrală pentru organizarea unui flagrant. Este vorba despre cazul unei livrări supravegheate de 7,5 kilograme de haşiş pentru care George Mărgărit a obţinut aprobare. El a transmis, conform regulamentelor interne, un referat conducerii Serviciului de combatere a traficului de droguri de la Bucureşti, referat care a primit apoi şi avizul şefului DIICOT, Alina Bica. Conform documentului intern, procurorul avea obligaţia să returneze suma de 10.000 de euro primită pentru organizarea flagrantului în termen de 14 zile. Flagrantul a reuşit, doi traficanţi de stupefiante din Spania fiind arestaţi preventiv, la Buzău, pe 27 septembrie.

Dispariţia banilor a fost sesizată de superiorii procurorului, care au dispus verificări. Aşa a aflat conducerea DIICOT că nu doar cei 10.000 de euro de la flagrantul pentru haşiş dispăruseră, ci o sumă de zece ori mai mare provenind din banii indisponibilizaţi în cursul altor anchete penale.

Sursa Zilei nu a reuşit să-l contacteze pe procurorul Mărgărit pentru un punct de vedere cu privire la propriul dosar instrumentat de Parchetul General, la inspecţia CSM nefiind înregistrată vreo lucrare privind vreo altă abatere disciplinară care să-l privească. Un ziar local a relatat că în 2010, procurorul Mărgărit ar fi condus sub influenţa alcoolului maşina, provocând scandal la Spitalul Judeţean Buzău. Incidentul a fost menţionat în contextul unei soluţii controversate dispuse, în 2011, în privinţa unui interlop local, Ion Mantu, zis “Ion Argintaru”. George Mărgărit figurează ca procuror în structura DIICOT Buzău doar din 17 octombrie 2011, când a primit aviz favorabil pentru numire din partea CSM.

George Mărgărit a fost până la 1 noiembrie procuror în cadrul DIICOT Buzău. Conform site-ului CSM, acesta a renunţat din proprie iniţiativă la funcţia de la DIICOT, implicit la sporuri, revenind în unitatea de proveninţă, Parchetul Judecătoriei Buzău, deşi de şase luni a promovat la Parchetul Tribunalului Buzău. Soţia sa este şi ea magistrat la Judecătoria Buzău. Simona Mărgărit candidează în aceste zile pentru postul de preşedinte al Judecătoriei Buzău după ce a ocupat în ultimele 6 luni, cu delegare, funcţia de vicepreşedinte al instanţei.

George Mărgărit nu deţine, conform declaraţiei sale de avere, case, terenuri, bijuterii, alte venituri decât salariul său şi al soţiei.

Carieră:

2007 – George Mărgrit era simplu procuror la PJ Galaţi. Nu deţinea case, terenuri, bijuterii, alt venituri decât salariul său şi indemnizaţia de aprox.10.000 de lei ca auditor de justiţie.

2008 – Procuror la PJ Galaţi, bursă de auditor de justiţie (15.000 lei), un credit de 3.200 de euro şi 12.000 chf

2009 – Se transferă la PJ Buzău. Figurează cu un credit în plus, de 25.000 de lei, şi cu jumătate din salariul soţiei aflate încă la Judecătoria Galaţi

2010 – Se mută şi soţia la Judecătoria Buzău

17 octombrie 2011 – numit la DIICOT Buzău

2012 – DIICOT Buzău. În declaraţia de avere figurează inclusiv medicamentele, concediul medical şi chiria decontate de soţia sa judecător

3 martie 2013 – Mărgărit a promovat examenul de grad pentru Parchetul Tribunalului Buzău

Mihaela Chiper