24 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 18:07
No menu items!

Procuroarea din Gheorgheni, acuzată de mită și fals în înscrisuri, trimisă în judecată

spot_img

dna

Procuroarea Izabella Majeczki din Gheorgheni, acuzată de luare de mită și instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost trimisă în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că ”inculpata Majeczki Izabella, în cursul anului 2011, în Com. Ditrău, Jud. Harghita, prin intermediul concubinului ei, Szabo Toma-Carol, a pretins şi a primit de la denunțător, în mai multe tranşe, două vaci, trei oi şi doi miei, în schimbul promisiunii că va adopta o soluţie favorabilă faţă de denunțător și fiul acestuia care erau cercetaţi pentru fapte de violenţă fizică comise faţă de alte două persoane, în cadrul unui dosar penal în care supravegherea urmăririi penale era efectuată de aceasta”.

Alături de procuroare, au mai fost trimiși în judecată și Toma Carol Szabo, pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și Pngracz Sandor penru dare de mită.

”Inculpata Majeczki Izabella, l-a determinat, coordonat şi ajutat pe concubinul ei, Szabo Toma-Carol, să contrafacă la data de 14.08.2013 un înscris în care acesta a consemnat, neconform adevărului, că a remis 3.000 lei denunțătorului, pentru diferenţa de valoarea a unor mărfuri date şi primite.

Totodată, inculpata Majeczki Izabella, în perioada 26 august-septembrie 2013, i-a solicitat inculpatului Sandor Pongracz, ca acesta să faciliteze obţinerea de către societatea deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţie, iar la data de 26.08.2013, a primit de la acest inculpat o sacoşă ce conţinea produse alimentare, în schimbul ajutorului promis de prim-procuror în legătură cu un dosar penal în care o firmă administrată de Sandor Pongracz formulase sesizarea”, precizează comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Târgu Mureș.

A.V.