4.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 17:19
No menu items!

Procuroarea care a făcut dosarul Antena, promovată șef de secție la DNA

spot_img

Sorin_Alexandrescu_SZ

Procuroarea Iuliana Bendeac, cea care a instrumentat dosarul „Antena – RCS&RDS” a fost delegată șef al Secției I Penală a DNA,  în locul lui Lucian Papici, prin ordinul procurorului general al României, Tiberiu Nițu. Promovarea Iulianei Bendeac a venit la doar o zi după trimiterea în instanță a dosarului “Antena – RCS&RDS” și la doar șapte zile după ce același procuror general prelungise delegarea pe aceeași funcție a lui Lucian Papici.

În plus, funcția de adjunct al Secției I a DNA a fost preluată tot prin delegare de procurorul Viorel Cerbu care o înlocuiește pe fosta adjunctă a șefului secției Mariana Alexandru.

Informația a fost confirmată pentru Sursa Zilei de purtătorul de cuvât al Ministerului Public, Ramona Bulcu. O dată cu încetarea detașării, cei doi șefi de secție redevin simpli procurori, pe funcții de execuție, în cadrul DNA. Potrivit procedurii instituite de Mona Pivniceru, Ministrul justiției va nominaliza procurorii care ar urma să fie numiți definitiv pe cele două funcții de conducere vacantate de la DNA, CSM va aviza sau nu propunerile, iar președintele Traian Băsescu îi numește în funcții.

Maia Constantin