12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:03

Procesul lui Liviu Dragnea, amânat pentru 28 martie: “Mă consider nevinovat”

spot_img

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să amâne pentru 28 martie dezbaterile în procesul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Trei dintre inculpaţii din dosar, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, au cerut procedura simplificată, recunoscându-şi vinovăţia.

“Am înţeles învinuirile care mi se aduc şi nu este necesar să mi se aducă explicaţii suplimentare. Înţeleg să nu mă prevalez de dreptul la tăcere. Nu solicit procedura simplificată deoarece mă consider nevinovat”, a spus Liviu Dragnea în fața instanței.

La ieşirea din sala de judecată, Dragnea a menţionat că recunoaşterea vinovăţiei de către funcţionare nu schimbă cu nimic atitudinea lui. “Este problema dumnealor, nu schimbă cu nimic nici atitudinea mea, nici adevărul”, a spus Dragnea.

Răspuzând întrebărilor jurnaliștilor, Liviu Dragnea a declarat că nu va face nici un pas în spate de la conducerea partidului, precizând că nu există nicio „ruptură în partid”.

Tocmai vorbeam despre altceva, stimată domnișoară. Eu nu mai văd unde este problema. CCR a spus că s-a acționat legal. CAB Alba Iulia a decis să dezincrimineze abuzul în serviciu. În continuare fiecare instanță va decide. (…)Nu există nicio fractură în interior PSD, nici măcar un picior scrântit”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat despre o eventuală propunere a lui Victor Ponta pentru portofoliul Justiției, Dragnea a spus că nu crede că acesta își dorește acest lucru.

Întrebat, de asemenea, dacă ar alege între libertate și adevăr, care ar fi alegerea sa, Dragnea a răspuns: “Eu respect această zi, însă nu inhib niciun demers. Nu am fost crescut cu Ziua Sfântului Valentin și e bine că vorbim în această instituție plină de dragoste, despre dragoste. Atâta timp cât hotârarea nu este completă, am acest drept să contest. De la această clădire se așteaptă ca legea să fie respectată cu rigoare. Mi-aduc aminte de niște vremuri triste din această țară când oameni nevinovați erau condamnați”, a mai spus liderul PSD la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Următorul termen de judecată în procesul aflat pe rolul Curții Supreme va fi 28 martie.

Pe 9 decembrie judecătorii au decis că instanţa a fost sesizată în mod legal de procurori, dispunând începerea procesului. Primul termen a avut loc pe 31 ianuarie şi a început cu o amânare.

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

R.D.